by Dastatu Sakana | Sep 13, 2022
SUSTRAI GAZTATEGIA Sustrai Gaztategia 2021ean sortua da Uharte Arakilen, Andia eta Aralar mendilerroen magalean gure familiak belaunaldiz belaunaldi mantendu duen ardi latxaren artaldearen balioa handitzeko ilusioarekin.Era berean, lurraren azpian hasi eta, gure...
by Dastatu Sakana | Jun 23, 2022
HARRI HERRI NEKAZARITZA “Nekazaritza regeneratiboan eta permakulturan oinarrituz, Lurra-ren 27.000 m2 zaintzen.” Honela laburbiltzen du Asierrek bere nekazal eta bizi proiektua, ilusioz eta lanez aurrera eramaten ari duena. Bere lurrean, baratza,...
by Dastatu Sakana | Mar 23, 2020
ALBI GAZTAK Gure ardi latxaz osatutako artaldearen esnearekin, Idiazabal jatorrizko izendapena duen gazta ekoizten dugu. Ekoizpen eredu jasangarri eta duin baten aldeko jarrera irmoak bultzatuta, gure aiton amonen irakaspenei kasu egin eta duela ehunka urte egin izan...
by Dastatu Sakana | Mar 23, 2020
LEGARBEKO BARAZKIAK Baratzegintza ekologikoan aritzen gara, Etxarri Aranatzen, garaiko barazki eta fruta freskoak ekoiztuz. Kontsumo talde bat badugu eta astero saskiak prestatzen ditugu. Horrez gain, Altsasuko azokan postua eukitzen dugu asteazkenero. PRODUKTUAK...
by Dastatu Sakana | Mar 22, 2020
ERLAN EZTIA ERLAN erlezaintza ekologikoko proiektua da, Joseba Villacortak daramana, erlezaintzaren munduan 20 urtez ibili izandakoa. Erlauntza txikietatik lortutako eztiak dira, arretaz landutakoak, ezaugarri nutrizional bereziak dituzten elikagai paregabeaz...